Het ga je goei...

Gesproken tijdens de raadsvergadering van 24 mei 2018.

Beste Ingrid,

Het was op  2015 dat jij Pierre Reijnen als wethouder namens  CDA Sint Anthonis opvolgde die vanwege zijn gezondheid zijn droombaan moest opgeven. We hoorden toen vanuit Gennep dat je bij moeilijke dossiers draagvlak zou zoeken bij alle partijen en dat je niet om de hete brei heen zou praten en zegt waar het op staat. Je kunt wellicht zelf het beste terugkijken op de achterliggende periode of dat ook in Sint Anthonis jouw sterkste punten waren.

We spraken destijds de hoop uit dat binnen deze raad en het college de vonk over zou springen en de spreekwoordelijke vonken er af zouden vliegen. Volgens mij mag je stellen dat de vonk in het college tussen jou en de burgemeester op professioneel gebied zeker over is gesprongen. Wat zal het zuur voor je zijn dat aan die werkrelatie nu een einde is gekomen.

Bijzonder is het dat je eigenlijk al ruim een uur geleden officieel afscheid hebt genomen middels de afscheidsreceptie en je hier dadelijk toch weer staat om iets te vertellen. Dat kenmerkt volgens mij vooral jouw sterkste kwaliteiten in Sint Anthonis: je aanwezigheid en zichtbaarheid. En daarmee hint ik natuurlijk niet naar wethouder Hekking van Juinen (de jongeren onder ons kunnen nu even googelen wie dat is).

Inzet en doorzettingsvermogen is iets dat jouw kenmerkt. En wanneer je die kwaliteiten hebt, dan weet je ook wel dat na regen weer zonneschijn komt. Mooi om te zien was dat je altijd positief blijft, opgewekt bent en een grote glimlach kunt toveren op je eigen gezicht en dat van je gesprekspartners.

Het is volgens mij vooral een afscheid voor nu. Want je passie is toch echt openbaar bestuur en ik ben ervan overtuigd dat we je snel weer tegen gaan komen. Tot die tijd heb je nu wellicht iets meer tijd voor je man, je familie, je vrienden en je hobbies.

Ingrid, bedankt voor je inzet en veel succes voor de toekomst.