VVD blijft stabiel op 2 zetels

Van de geldige stemmen kreeg VVD Sint Anthonis 14,7%. Dat is van alle VVD afdelingen binnen het Land van Cuijk het hoogste percentage. Van de zetels krijgen we 2 zetels (dat is 13,3% van de zetels).

Felicitaties voor CDA Sint Anthonis dat net als in de overige gemeenten binnen het Land van Cuijk profiteert van de groei van het CDA in de regio. En spijtig voor de collega's van Sint Anthonis Nu die een zetel verliezen. Aan de andere kant hadden ze die al verloren toen Rien Jansen uit SAN stapte en Onafhankelijk Sint Anthonis ontstond. Als agrariĆ«r kon hij zich destijds niet meer vinden in de koers van SAN. Die zetel is nu naar het CDA in Sint Anthonis gegaan.

VVD heeft aangegeven 2 zetels te weinig te vinden voor coalitiedeelname en wenst CDA en SAN veel succes met de onderhandelingen in de komende periode. De bal ligt nu bij het CDA om te onderzoeken of de coalitie voortgezet kan worden. Dat zal nog geen gemakkelijke opgave worden. De afgelopen vier jaar lieten steeds meer scheuren zien binnen die coalitie.